neljapäev, 15. november 2018

Pesa punumine...

Ma ei tea miks, aga viimasel ajal ma pole meie üürikorteriga üldse rahul. Nimelt korter kus elame peaks olema 2 toaline aga see ehitatud pmst 1 toaliseks ümber. Üks pisike sein on mis tuba siis eraldab aga no ei ole kuidagi 2 toalise maitset. Teine asi, kuidagi kitsaks jääb. Enne muidugi mahtusime ilusti ära, aga nüüd kuidagi tundub see korter üli pisike. Kolmandaks, tubade vahel pole ust, jeesas kuidas ma tunnen vahel uksest puudust.

Viimasel ajal koguaeg tahaks mööblit ringi tõsta. Okei, poole aasta jooksul seda mööblit siia liigapalju tekkinud ka. Korteri omanik pole nõus midagi ümber ka vahetama kuigi asendaks need vanad asjad poole kallima ja uuematega. See siis põhiline probleem miks ruumi vähe. :)

Mees tegeleb telefonide parandusega hobikorras. Ja ütleme ausalt et selle paari aastaga mis ta tegelenud on, on neid ekraane ja korpuseid ja telefone kappi julmalt kogunenud. Mõtlesin et vahetan 2 eraldi olevat kappi ühe suure kapi vastu välja, kuhu tal mahuks siis terve tavaar ära.

Angelical samuti mänguasju julmalt kogunenud. Alguses vedasin poest pappkaste koju et mänguasjad sinna panna aga need pappkastid lagunesid nii kiirelt ära et asendasin kapis seisva reisikohvriga. Samuti reisikohver jääb mänguasjade jaoks ülimalt väikseks, tulevikus asendan selle õige suure mänguasja kastiga millel kaan ka peale käib. Vähemalt siis mänguasjad ühes kohas mitte mööda tuba eraldi kohtades.

Voodite osas mõtlesin ka plaani välja. Hetkel meil 200x200 suuruses voodiraam. Alumine madrats siis 200x200 ja peal kattemadrats 140x200 . Kuna me mahume mehega ülimalt hästi 140x200 madratsile ära, siis asendan ühel heal päeval meie voodi 140x200 voodiga. Ning selle 200x200 voodi ja voodiraami annan ära või viskan minema. Angelicale ostsime ka voodi, pildilt ei pannud tähelegi et kilekatte madratsi ja plastik/rauast raamiga. Selle asendan ka mingiaeg voodiga millel all kast kuhu saab ta voodipesu siis panna.

Riidekapp siin korteriomand. Suht mõtetu suur kasutu peegligakapp. Ühel pool ääres siis pisike üks riiuli sahtel n.ö ja all toru kuhu saab riidepuid riietega panna. Siis keskel lai osa -  peegli uste taga lihtsalt toru kuhu saab n.ö välisriideid jms riputada ja viimane külg samuti 1 riiuli sahtliga ja all toru kuhu saab jälle riputada riideid. Peegli uste all on 3 sahtlit. Üli laiad aga madalad. N.ö sokisahtlid. Oleks minu teha siis asendaks selle õige riidekapiga kus mitu sahtlit riiete jaoks ja pisike toru kuhu midagi kindlat riputada. Nt ülikonda, triiksärke või kleite.

Kuna meil korteris suht palju kappe siis asendaks need kapid ühe mõnusa mahuka seksiooniga kuhu samuti asju annaks panna. Ja samuti teleka. Oleks erinevaid kappe erivärvis vähem ja samuti annaks see kooslus ruumi rohkem ja välimust samuti.

Tegelt mulle meeldivad korterid kus on parasjagu mööblit aga vähe. Üksteise vastas olevad asjad on no nii jubedad minu arust. Parem mahukad riiulid/kapid kui 10 üksteise kõrval kasutuid ruuminõudvaid erinevaid kappe kuhu midagi nkn ei mahu.
Samuti meeldib mulle julmalt kui asjad on kindlalt ühes kohas kus nad mõeldud on.

Mees kasutab arvuti kuvarina tavalist 32" telekat. Väidab et suur ekraan meeldib talle rohkem. Saaks aru kui silmad haiged, ja ei näe väiksest kuvarist vms aga ei. Mehel silmanägemine super hea. Näeb paremini kui tava- inimene.
Arvuti laual siis telekas, arvutikast ja hiir. Vahest mingid telefoni manti ka mis pole tagasi kappi pandud.
Enne oli arvuti taga õige kontoritool, kuna kontoritool hakkas otsi andma ja ruumi sel hetkel ülivähe oli, asendati see sinise tugitooliga mis keset tuba seisis. Oleks minu teha siis viskaks selle tugitooli välja ja asendaks selle kontoritooliga tagasi. Kasutu asi see tugitool. Võtab ainult ruumi ja näeb suht vana ja väsinud välja.

Samuti meil korteriomandis tugitooliga samma komplekti kuuluv 3 kohaline sinine diivan, mis ausalt on osadest kohtadest katki, vedrud patjade alt ära vajunud ja suhteliselt ebamugav. Samuti tõmbab see tiivan ülihästi mustust patjade alla kuna padjad käivad istumise alt ära. Ütleme nii et suhteliselt pahas seisus teine.
 Oleks minu teha siis asendaks selle nurgadiivaniga, mis oleks parajalt suur ja mahuks seina äärde nii et äär seinast üle poleks. Kole vaatepilt kui diivani äär julgelt üle seinaääre on. Nurgadiivanil oleks üks külg mis asuks korteri nurgas ja lapsesuhtes oleks poole ohutum. Hetke diivan on kahe kõrge küljega ja plika suht tihti külgedele ronides ja alla hüpates paneb end olukorda kus võib vägapalju haiget saada. Samuti näeks see nurgadiivan poole ilusam välja ning saaks vajadusel sellel magada ja 3 inimest mahuks istuma kindlat. Ei mõista mina miks korteriomanik seda välja ei lase vahetada.

Köögiosa on meil suht väike. Ühel seinal 2 kappi. Üks nõudekapp ja teine siis kapp kuhu saab näiteks kuivaineid panna. All seinas nõudekapi all on kraanikapp, kraani all prügikast. Kuiv-ainete kapi all oli varem tavaline laud mille all tühjus (kunagi oli pisike tudengi külmkapp selle all) ja teiselpool sahtel üleval ja all 2 riiuliga kapp.
 Alguses kui üldse siia korterisse kolisime siis ahju siin ei olnud. Tavaline lühises 2 rauaga lauapliit mis käis siis laua peale ja kartuli pehmeks keetis alles 3 tunniga. Samuti oli pisike tudengi külmkapp, mille ülemise osa sahtel kus sügavkülm asus katki oli ja ebakorrektselt üldse külmutas toitu. Mingiaeg siis külmetas nii et pidi lausa jääd ära sulatama, teine hetk siis oli selline kus külm külmkapis polnudki. Toit läks ka siis suht kiirelt riknema.
Sebisin suure õige korraliku külmkapi siia, samuti lauapliidi viskasin minema ja plaadi sisse mille all tühjus oli, lõikasime mehega ruudu mille sisse siis pliidiplaadi panime ja alla lükkasime ahju. Algselt küll aluste peale panime ahju sest korteri omanik ei soovinud panustada korralikku kööginurga   soetamise peale. Oleks isegi vastu tulnud ja pool nurgast ise kinni maksnud kuigi nurk hiljem poleks meile kuulunud. Vähemalt oleks korraliku asja kööki saanud.
 Oleks meie teha siis kööki paneks kööginurga, nurgakapiga mille all kraanikauss samuti nurgakapi sees. Ja jätaks niipalju ruumi et külmkapp mahuks samuti kapiäärde ära. Oleks rohkem ruumi, ilusam oleks, mahuks rohkem ja siis juba oleks pliidi üleval ka vent mis toidulõhnad ära tõmbaks. Hetkel kõik toidulõhnad rahulikult lähevad tuppa.

Vannitoas vaja nii või naa remonti teha. Esiteks vahepeal käis elamuhoolduse remondimehed ja viisid boileri minema ning ühendasid meid linnaveega vms.
Boilerit eemaldades , sealt kus kinnitused olid mis boilerit hoidis, suutsid nad seina ära lõhkuda. Tegu siis kips seinaga. Auk 15cm suur igast küljest. Samuti auku näha kohe kui vannituppa astuda. Enne kui vesi linna torudega vms ühendati, lõhkusid nad veel wc-poti tagant ka seina päris suures ulatuses, üritades leida soojavee toru vms. Soojavee toru lõpuks asus vastas seinas. Ütleme nii et neil kulus 4 tundi et boiler tühjaks lasta, ära tõsta ja viia, uued torud panna ning soojavee toru külge arvesti toppida. Tavaaeg selle kupatuse tegemiseks läheks max 2 h.
Kuna hiljuti alumised naabrid kaebasid et peale meie pesuskäiku sajab neil toas laest vihma, siis välja vahetada tuleks meil ka dušhinurk. Ei ole neil korter kindlustatud, samuti ei ole ka meil. Üle poole aasta oleme juba ka korteriomanikule pinda käinud et see dušhinurk siiski soetada, aga siiani pole ta miskit sellega otsustanud. Pidi mitu kuud tagasi juba ostma ja paigaldama. Siiani pole lubadust täitnud, siiani peseme end samas dušhinurgas ja uputame alumisi naabreid. Midagi ei ole teha.
Wc pott lekib ka. Igaltpoolt. Nii poti alt, kaane paigaldamise juurest kui ka veepaagi alt kuskilt. Veepaagi sees olev tõstuk ka ära enne meie kolimist lõhutud. Kokku pole kukkund, seega savi veel. Asendaks juba ammu kui korteriomanik samuti vaeva näeks.

Oleks või jääks hiljem see korter meile, siis oleks see korter ammu korda tehtud. Juba ise oleks niipalju vaeva näind et korda kindlasti saaks. Aga kuna korteri omanik ei pinguta ja hiljem endale nagunii seda korterit ei saa siis ise ka vaeva ei viitsi näha.

Mehega arutasime ja jõudsime kokkuleppele et hiljemalt 2020 kui mitte enne, ostame endale ise omaenda korteri mida hiljem oma koduks nimetada saame!
Korter peab olema 3 toaline või suurem 2 toaline. Eraldi köögiga kus vesi ja elekter sisse veetud ning põrand jalgeall oleks. Samuti võiks olla vahetatud juba aknad, kuid poleks väga hullu kui ise peaks vahetama. Seinad ja toad võivad olla remontimata. Ongi parem kui saaks oma käejärgi kodu kujundada. :) wc ja vannituba peaks olema ka piisavalt suur et dušhikabiin , wc-pott, kraanikauss , peegel ja pesumasin ära mahuks.  Kindlasti kodu soetaks paidesse, või selle ümbrusesse. :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Juttu nimepanekust

 Nime osas kuidagi pidi ei jõudnud otsusele ja minu beebist peaaegu saigi beebi nimetu.  Appi võtsin oma sõbranna kes siis lõpuks 3 nime väl...