laupäev, 8. detsember 2018

Päkapikud

Päkapikud hakkasid Angelical käima esimene detsember. Ja käivad jõuluvanani välja. Ma ei raatsi lapselt seda rõõmu ära võtta. Kui ma väike olin, siis mul käisid ka päkapikud ja igakord oli nii hea hommikul avastada mis sussis oli :)

 Esimene päev Neiu ei saanud väga aru sellest teemast. Võttis nänni ja läks teise tuppa telku ette. Järgnev päev kui küsisin: "Kas Päkad täna käisid?" Tuli vastus: "Ei". Kui küsisin et kes talle siis kommi tõi, vastas et ei tea. Seletasin siis et päkad tõid ja toovad ainult siis kui ta pai tüdruk on.

Sellest järgnevad päevad on ta iga hommik peale ärkamist kohe sussi juurde jooksnud ja väga pöördesse läinud kui avastab sealt midagi head. Ütleme nii et talle täitsa päkapikud meeldivad.

Ükspäev Neiu oli nagu väike saatan, ei kuulanud üldse sõna. Iga lause peale vaidles vastu. Ronis diivani äärte peal ja kõõlus - endal rangluu murd. Keelamise peale läks käitumine veel hullemaks. Jooksis mööda tuba, kiusas koera, loopis teisi mänguasjadega, lõhkus mänguasju, ei läinud lõuna unele, protestis toiduga jne. Seletasin talle ilusti et päkapikud toovad kommi aind tublidele lastele ning päkapikud näevad kuidas ta käitub ja päkad ei too sussi sisse kommi kui ta paha tüdruk on ja sõna ei kuula. Sellest oli tal jumala savi, käitus ikka nagu väike saatana sigitis edasi.

Selle päeva järgnev hommik ootas teda tühi suss! Kui ta esimese tühja sussi avastas, oli Angelica nii kurb aga seletasin talle ilusti et eelnev päev päkapikud nägid kuidas Angelica käitus halvasti ja sellepärast ta Kommi sel päeval ei saanudki ning kui ta pai tüdruk on, siis päkad toovad talle järgnev hommik maiust.

Uskuge või mitte, see mõjus! Ta oli sellest hetkest viieline laps. Mitte kordagi ei vaielnud vastu. Ei jooksnud, roninud, kiusanud, lükanud ega teinud pahandust. Koguaeg käis küll päeva jooksul sussi sisse vaatamas et ehk äkki päkad on käinud. Iga kord tuli vestlema meiega et ta on tubli tüdruk olnud, ja päkad tulevad talle seekord. Läks isegi ilusti ilma vaidlemata tuttu.

Järgneval päeval hommikul avastas ta sussi seest kommi. Seletasin taas et kui pai laps on, siis homme toob päka veel kommi. Tundub et sai sellest väga hästi aru ja loodame et käitub lõpuni hästi seni kuni jõuluvana tuleb.

Sussi sisse esimesed päevad panin kummikommi laadseid maiustusi ja kinderi muna. Täna panin talle suure shokolaadi kinderi karbi. Las maiustab. Üks kord võib niipalju magusat ka olla :)

Järgnevatel päevadel päkapikud toovad eri sorti väiksemaid üllatusi kui suur kinderi pakk shokolaadi. Vaatan miskit mis ei oleks nii magus kui shokolaad ja miskit mida ta saaks kokku panna nagu muna üllatused. :)

Ja varsti on käes juba aeg kui jõuluvana tuleb. Loodan et seni on ta pai laps, päkapikud aitavad õnneks ta heale käitumisele kaasa. :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Juttu nimepanekust

 Nime osas kuidagi pidi ei jõudnud otsusele ja minu beebist peaaegu saigi beebi nimetu.  Appi võtsin oma sõbranna kes siis lõpuks 3 nime väl...