reede, 9. veebruar 2024

Kerget remonti 😁

 Paide linna, (vĂ€ike-aia tn.) kolides sain ma endale veneaegse remondiga korteri. Kokkulepe jĂ€i omanikuga et kui tahan remontida, siis vĂ”in seda oma kĂ€e-lĂ€bi teha, tema toob materjali. Ja ĂŒleĂŒldse enda nĂ€o jĂ€rgi teha, kuidas meeldiks endale. Kui plaan lĂ”puks vĂ€lja kolida, siis teeb ta ise remondi siin nagunii Ă€ra.

Olgu alguses ta muidugi ka tĂ”i lae vĂ€rvimiseks ja ĂŒhe vĂ€ikse seina tegemiseks materjali, aga ĂŒlejÀÀnd remondiks vajalikud asjad sebisin ma ise. Hakkasin enda vĂ€iksest pĂ”rgu-koobast remontima.

Paljusid seinu ma ise tegema ei hakka sest tapeedi tagant lausa krohv lendab alla. Pigem lihtsalt taastan niipalju kui vĂ”imalik. Seinte uuesti ilusti ĂŒles tegemine on mu enda jaoks liiga suur amps, aga seinad mis enam-vĂ€hem, taastan ma uue pinnaga.

Mu pĂ”rgulised on muidugi julma töö ka siin korteris 2 aasta jooksul teinud. KĂ”iki seinu nii markerite, vildikate kui ka tava pliiatsitega sodinud. Samuti ka peale söömist on nad vahel oma kĂ€si unustanud pesta, ja nendega siis kĂ”iki ukse liiste nĂ€ppind vĂ”i uksi. 

Kuna veneaegne uks on suuretoa ja lastetoa vahel, kavatsesin ma selle lihtsalt ĂŒle vĂ€rvida valgega. Enne uksel oli suur maaling pliiatsitega ja need 2 putukat mul mingeid ringe sodinud peale. Ukse liistule oli ka pandud 2 multikategelase kleepsu mis kohe pĂ€ris maha ei tulnudki.

SUURETOA UKS:



SUURETOA ÜKS POOL SEINAST & ESIK :

Suuretoale panime seina pahtlit, niiskustĂ”ket ja vĂ€rvi 
Muidugi pĂ€ris palju oli vaja seina lihvida ja see tolm pĂ”randal oli nagu lumi maas kihilt 😁
 

Selliseks siiski me ei jĂ€tnud seda. 
Tegime lÔpuks sellise kujundusega.

 Samuti ehitasime esiku seinad korda ja ka esiku vĂ€rvisime valge vĂ€rviga Ă€ra. 

 

LÔpuks ei viitsind enam vÀrvida ja mÔtlesime tapeedi panekule. Tapeedi paneme siis suurde ja laste tuppa, niipalju kui vÔimalik seintele neid panna on. Vigased seinad jÀtan katmata uue tapeediga. Pigem jÀtan selle omaniku mureks uued seinad enne tapeedi panekuga alla ehitada.
MĂ”eldud, tehtud. Tapeet ostetud, mitte kĂŒll suures koguses kuid vĂ”imalikult samat tooni kui vanem materjal siin korteris olnud on. Ja vĂ”imalikud seinad mida annab tapeetida, tapeedime Ă€ra. Tapeetimine hetkel veel tuleviku muusika, kuid lĂ€hiajal alustame ka selle plaani teostamisega. 

MEIGINURK:

Vahepeal lammutasime suurestoast ka mingi vĂ€ga ebavajaliku kapi ka maha. TĂ€iesti kasutu vanaaegne seina sisse ehitatud porno kapp kuhu riideid vĂ€ga riidepuuga panna ei saanud kuna riidepuu seinast ukseni oli mÔÔtutelt suurem ja riidepuu pidi reaalselt diagonaalis sees asuma kui tahtsid midagi riputada sinna. Sinna kapi seina peale hoopis kujundasin hetkel peegli/meigi nurga.  

Peale  vana kapi lammutamist ja meigi nurga alguse tegemist 

Valmis nurk 


Suuretoa seinte tapeetimine:

Tapeet vanana peal oli selline. Vene seksioon kapp Ă”nneks varjas suurema augu Ă€ra ja ĂŒleĂŒldse see sein Ă”nneks kappe tĂ€is. 
Tapeedi Ă€ra vĂ”tmine sellelt seinalt oli mega lihtne. Liim tapeedi all oli nii Ă€ra kuivand vĂ”i siis olematu et terve selle seina osa tapeedi tĂ”mbasime mehega alla 5-6 minutiga lausa. 
Ühes seinas olid korralikud augud sees. Pidime kasutama tĂ€idet et sein korda saaks enne tapeetimist... 


Sein tĂ€idetud, vaja veel et kuivaks kuid ĂŒhe poole seinast saime juba Ă€ra ilusti tapeetida.
Mees nĂ€gi hullult vaeva et saaks ikka ilusti ja perfektselt seina selle tapeedi. Iga millimeeter oli talle lausa panemisel tĂ€htis. 
LĂ”puks saime ĂŒhe seina poole siiski tapeeditud . NĂ€gi lĂ”puks vĂ€lja selline :















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Juttu nimepanekust

 Nime osas kuidagi pidi ei jĂ”udnud otsusele ja minu beebist peaaegu saigi beebi nimetu.  Appi vĂ”tsin oma sĂ”branna kes siis lĂ”puks 3 nime vĂ€l...