reede, 25. mai 2018

Uus pereliige

Meil on uus pereliige.

Nimelt, meie perre tuli uus liige, merisiga.
Andmetelt peaks olema emane, umbes 7 kuud vana ja igati korralik Daam.
Kui ta meie perre tuli, istus ta oma nurgas, oli hästi arg, sotsialiseerimata, nimetu.

Perre saabus ta nii... Meile toodi põldhiire pojad, kahjuks nende elu meil päästa ei õnnestunud ning nädal peale matmist oli mu hing ikka nii tühi ja käisin mehele peale et võtaks närilise. Mees oli kategooriliselt vastu sellele alguses. Aga kui sõbranna pakkus välja et toob oma emase merisea meile siis olin kohe igati nõus ning kuna sõbrannal enam aega ei olnud ta eest nagunii hoolitseda siis sain nii mehe ära räägitud. Nii ta järgmisel päeval kohe toodigi meile koju. Käisime ka meie poes ja ostsime põssale kõik vajaliku ära. Ning hakkasime uurima kuidas edasi. Uurisime terve Öö päev läbi kuidas luua talle parim kodu meie juures.. Kirjutasin üles mida võib süüa Iga päev, mida üle päeva, mida kindlasti ei tohi anda ja mis peab alati ees olema. Alguses oli merisiga nii arg. Esimesel päeval istus vaid oma ühes nurgas ja ei liigutanud ka. Arvake kes koguaeg puuri ees oli ja seaga enne tuttavaks sai kui mina? Jep - mees kes oli vastu alguses. Teisel päeval juba võttis siga käest süüa. Ning siis läbi puuri näitasime ka Angelicale põssat. Angelica esimene sõna talle oli Beebi ning selle ka ta nimeks sai. Kolmandal päeval põssa lasi teha endale pai, enam ei tormanud ringi nagu hull ja vaikselt juba leppis meiega. Neljas päev juba nõudis häälekalt süüa ja suhtles meiega vabalt. Koera puhul peab mainima et ta on ka juba rahunemas. Esimesed 2 päeva istus puuri ees ja niuksus kui Beebi end liigutas. Nüüd enam väga välja ei tee aga uudishimu on alles ning veits kade ka. Koerale väga lähedalt enne ei tutvusta ka kui oleme ise veendunud et mõlemale see ohutu oleks. Selleks võib veel aega minna nädalaid. Meriseale on hetkel lemmik toiduks saanud võilille lehed ja kurk. Kindlasti Iga päev peab olema ees hein (ära kuivatatud põhk) et kõht korras hoida.. Vesi ning ka kuiv toit. Värsket toitu võib anda 20% sea kaalust ning soolakivi  mineraal kivi vms on ka täitsa puuris olemas. Allapanuks saepuru kestab 2-3 päeva enne kui haisema hakkab. Puidust kraanulid kuni nädal, enne kui haisema hakkab. Notsu ise magab öösiti ning aktiivne on päeviti. Muidu täitsa tore loom, kuid loodame et ka koer ära harjub, muidu ei ole me veel terviklik perekond... BEEBI SAABUS MEILE 19.05.2018.
Kindlasti vajame me kõik alles harjumist uue olukorraga ja kindlasti me õpime Iga päev midagi uut nagu väiksed lapsed esimestel elukuudel. Siiamaani pole saanud teda kätte veel võtta, kuid väga ei kiirusta ka sellega enne kui Pätu on uue liikmega täiesti sõbralik ning mõlemad võtavad üksteist vastu kui sõbrad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Juttu nimepanekust

 Nime osas kuidagi pidi ei jõudnud otsusele ja minu beebist peaaegu saigi beebi nimetu.  Appi võtsin oma sõbranna kes siis lõpuks 3 nime väl...